boekoo.reismee.nl

Cameron Highlands

Cameron Highlands

Dinsdag 13 januari terwijl we dit verhaaltje schrijven. 7 uur later dan bij jullie!

We zijn wat achterop geraakt met schrijven……

Dat komt omdat we 4 dagen op Langkawi zitten en hier best veel te doen is.

Volgende halte in onze reis zouden de Cameron Highlands worden. De naam zegt het al, we gaan de hoogte in. Niet idioot hoog maar toch zo’n 1500 meter hoog. Je komt dan wel dichter bij de zon, maar warmer wordt het niet. En dat hebben we gemerkt. In de jungle kwam het zweet uit iedere porie in je lichaam eruit, hier kon de lange broek en trui weer uit de tas worden gehaald. Maar we zouden hier wel prachtige uitzichten hebben over de vele theeplantages die hier zijn werd ons beloofd.

Het busje van Han Travel brengt ons naar de centrale en grootste plaats Tanah Rata. Hier verblijven we echter niet, wij zitten in een Airbnb een paar dorpjes verderop: Kea Farm. Direct weer vergeten deze naam want dit is echt een gehucht met werkelijk niets. Maar wel een hele geinige Airbnb, dat dan weer wel. Het hele verblijf leek wel een mini museum met van alles en nog wat dingetjes, tijdschriften, apparaten en noem maar op uit de jaren ‘90. Echt heel leuk. Alleen moesten we ook even op zoek om ergens wat te eten en het vinden van iets dat op een leuk restaurantje leek bleek een onmogelijke opgave in dit dorp. Dan maar wat bestellen bij een India’s restaurantje om mee te nemen. We bleven hier niet zitten want het restaurant had de entourage van een bevroren pinguïn. Dat niet alleen, het was er ook gewoon koud. 🥶 Maar toch, je zal het niet willen geloven, dit was één van de lekkerste gerechten die we hebben gehad. Het kan verkeren.

Volgende dag willen we de Highlands dan gaan verkennen. Worden we wakker, kijken naar buiten: laag hangende bewolking. Héél laag hangende bewolking en miezerige regen. Lekker dan! Rustig aan ontbijtje dan maar en hopen dat het wat weg gaat trekken. Dat doet het niet of nauwelijks. Nou ja, toch maar naar buiten, pluutje mee (komt die ook nog van pas), truitje en jas aan en op pad naar de grootste theeplantage BOH, die op loopafstand (zo’n 3,5 km) van ons zit. Het is een smalle weg waar we af en toe effe aan de kant moeten voor het verkeer, maar wij kunnen overal genieten van het prachtige uitzicht en er ook nog foto’s van maken. Iets wat de mensen in de auto’s niet kunnen. Lekker puh. Maar goed, zij blijven dan weer droog, wij niet. 🌧️

Uiteindelijk bereiken we de BOH theeplantage waar we iets willen gaan eten. Wel beetje jammer dat het restaurant meer weg heeft van een vreselijk ongezellige vreetschuur dan dat ze geprobeerd hebben er iets gezelligs van te maken. Alleen het uitzicht is mooi punt.

We lopen nog wat door de plantages en vertrekken vervolgens met de Grab taxi omdat we in Tanah Rata wat willen gaan eten. Omdat het nou niet bepaald het fijnste weer is besluiten we om de volgende dag maar weer te vertrekken want met dit mistige miezerige weer is het niet fijn hier rond te blijven lopen.

En dus boeken we een bus naar Butterworth ( Penang ) vervolgens een uur met de trein naar Alor Setar, vandaar met de taxi naar de haven om precies op tijd de ferry 🚢 van half 5 te kunnen nemen naar Langkawi. Poeh, lekker omslachtig he!

Op Langkawi hopen we van de zon te kunnen genieten ;)

En dat kunnen we, het is hier al 5 dagen volop ☀️ en genoeg te doen op dit leuke eiland 🏝️

Lydia Lepez

Ooh zo herkenbaar dit verhaal. Wij zaten wel in Tanah Rata en zo koud. Wij zitten vanaf 24 januari op Langkawi, zijn hier vaker geweest en willen nu alleen zon. Jullie ook nog maar lekker genieten!!

Sandra

Weer een mooi reisverslag.

Rinze

Bekend gebied voor mij,bedankt voor jullie verslagen en veel plezier verder!
Grtjs

Geke

Vrijheid….wat n luxe hé!
Nog veel plezier

Carin

Wel mooi dat jullie dit zelf allemaal doen
Wij hadden een georganiseerde reis
Maar dit is wel stoer

Femme

Weer een mooi verslag

Snart

Ja wat is dat met die restaurantjes daar? Hoe ongezellliger, hoe drukker soms! Vooral dat TL-licht...maar maar goed: je ziet wel wat je eet!🙈

Hinke

Mooi verhaal met prachtige belevenissen. Bij het schrijven zie ik het voor me

k.jager

Ja weer een mooi reis verslag, ja het weer is altijd beter als hier Nog een mooie reis verder.
groetjes

Martine

Wat weer mooi omschreven, dat slechte weer 😊Maar toch komt het weer goed en beleven jullie weer van alles.

Tiara Tours