boekoo.reismee.nl

We waren in Melaka en nu in Kuala Lumpur (Maleisië)🇲🇾

Ja, wat hebben we eigenlijk allemaal gedaan, best een boel! Het is zo’n leuk stadje die menig reiziger zou overslaan. Wij niet, want we willen ook tijdens deze reis de grote steden vermijden en de wat kleinere steden bekijken.

Melaka heeft een prachtig historisch centrum en is een ratje toe van verschillende culturen, dat komt door de verschillende heersers die hier hebben huis gehouden, zoals de Chinezen, Portugezen, Engelsen en natuurlijk de Nederlanders. Op een berg is een begraafplaats waar ook prominente Nederlanders uit de 17e eeuw liggen begraven.

Dus lopen eerst de berg op, jeetje wat is het heet 🥵 Nederlandse oude teksten beslaan de grote grafstenen, veel te lange lappen tekst in oud Nederlands. We lopen weer naar beneden, want daar is veel meer leuks te doen dan hierboven. Een dooie boel dus ;)

Beneden lopen we naar het beroemde Jonker Street, waar je heerlijk kan genieten van de lekkerste lokale gerechten.

Beneden is het plein genaamd Dutch Square, waar het Stadhuys is gebouwd en Christ Church. We hebben de mooiste StreetArt met prachtige muurschilderingen gezien en natuurlijk op de gevoelige plaat vast gelegd.

Als je ooit van plan bent naar Melaka te gaan, ga dan naar Upside Down House, Alles staat daar op z’n kop. Was super-leuk en grappig.

We hebben hier oud & nieuw gevierd. Het is hier 7 uur later en best bijzonder weer om dit aan de andere kant van de wereld mee te maken. Bij het hard rock café proosten we op een liefdevol, gelukkig en gezond 2026 en liepen om 02:00 met een paar borrels/cocktails op naar ons prachtige Hotelletje: The Nest House waar we na een korte nacht vertrokken naar Kuala Lumpur (met de trein) zo leuk🚆

We wilden de grote steden vermijden, maar dat lukt niet als je alleen via Kuala Lumpur naar de jungle nationaal park Taman Negara kan reizen. Dus maar 2 nachten Kuala Lumpur geboekt.

Na een warm welkom op het station van deze metropool door een Maleisisch ontvangstcomité komt de Aziatische gastvrijheid je tegemoet.

Na ingecheckt te hebben in ons hotel, gaan we bedenken wat we in Kuala Lumpur kunnen doen.

Dus bezoeken we ‘s avonds de kleurrijke Chinese tempel De Thean Hou. De gebedsruimtes zijn versierd met gouden standbeelden, muurschilderingen en lampions. We waren weer de laatsten die daar weg gingen, we deden nog net niet het licht uit. ( dat was al uit) 😝

Ik raakte daar aan de praat met een Maleisische man die van Indiase afkomst was. Hij droeg zo’n mooie tulband 👳‍♂️ een dastar noemde hij t. Hij woonde in KL en was daar met z’n gezin. Zij gingen uit eten bij een Chinees restaurant waar ze regelmatig kwamen genaamd Siu Siu, dus als je lekker wilt eten is dat een aanrader zei zijn vrouw. Het was daar zo grappig, leek op een grote fabriekshal, zoiets waar wij de super-vlo hebben in t FEC. Plastic stoeltjes en de menukaart moest je een foto van maken en zo kon je dan je bestelling aanwijzen. Het was daar een komen en gaan van gasten en er kwam net een tafeltje vrij waar wij neergezet werden. Het eten was zo lekker en zo eindigde deze avond in KL weer in Peter en Inge stijl.

Nu een korte beschrijving van wat we vandaag gedaan hebben, want ik moet als de wiedde weerga gaan inpakken, omdat m’n rooie vriendje de wekker op 20 voor 6 heeft gezet 😱 .

We zijn met de metro en de trein naar de Batu Caves gereisd. Een drukte van jewelste. Het was daar geweldig met de gekleurde trappen met z’n 272 trap-treden en het 42 meter hoge gouden standbeeld. Je moest oppassen dat je niet aangevallen werd door de vele schattig lijkende “valse” aapjes 🙉 🙈 🙊 Tot zover ons bliksem bezoek aan Kuala Lumpur. Ik ga inpakken, kan Peter de foto’s gaan plaatsen. Nou doei en tot de volgende blog.

Femme

Mooi verslag en wat zien jullie veel zeg ook jullie de beste wensen en blijf heel en gezond in het jaar2026,

Annemarie Teuben

Oh jongens dit is echt memory lane voor mij. Taman Negata gaan jullie ook geweldig vinden! Neem een avond wandelsafari dan kom je allemaal lichtgevende diertjes tegen. De beste wensen! 😘🙏🏻

Peter Brugge

Mooi verslag weer en prachtige foto's.
Veel plezier daar!

Jeltsje Ottema

Wat ontzettend leuk om jullie zo te kunnen volgen. Prachtige verhalen en mooie foto’s. Ik geniet er van. Dank!

Tonny en rob

Mooie verhalen weer inge en Peter, en kleurrijke foto's.
Op naar het volgende verhaal

Anita

Toch leuk zo'n tussenstop in KL, weer heel wat beleeft.
Ik vond de foto al zo grappig dat jullie op de kop stonden maar nu snap ik dat het in een upside down house was.
Prachtig!!

Ruth

Mooi al die belevenissen van jullie.

Annemarie Bouma

Mooi reisverslag en prachtige foto's. Lekker genieten van jullie reis. Veel plezier!

Martine

Wauw!!! Bijzondere plekken hoor!! Veel geluk en veel reisplezier in 2026!! 😘

Marian

Zo weer een hele belevenis. Veel reis plezier verder.
Doei

Hinke

Prachtige ik waan me in de wereld bij t lezen van jullie verhasl

Tiara Tours