boekoo.reismee.nl

Zuid Frankrijk, Noord Spanje

Argelès sur Mer, tja wat zullen we ervan zeggen? We kwamen aan met regen waardoor we maar met de taxi naar ons air bnb gingen en we vertrokken ook weer met de taxi naar het station om precies dezelfde reden.

Daar tussendoor was het met het weer net zoals dit dorp is: net niet.

Dorp is een ietwat oubollig en heeft weinig of niet veel soeps te bieden. De eerste dag was de bedoeling om lekker relax dagje op het strand te hebben, maar ja... dat weer hè. Dat was niet des strands. Maar we deden wel lekker relaxed aan want wat moet je anders?

Op enig moment toch maar erop uit, even wandelingetje maken langs het strand dan maar. Tot het wederom nat begon te worden, dan maar weer rap naar binnen.

De volgende dag zag het er een stuk zonniger uit gelukkig 😎. Electrieke mountainbikes gehuurd en lekker fietsen. Route naar Cap Bear gezocht waarbij we onderweg het prachtige dorpje Collioure doorkruisten. Wisten we niet vooraf, maar verraste ons toen we er doorheen kwamen. Altijd fijn om aangenaam verrast te worden zo.

Bakkie doen en weer door naar Cap Bear. Leuke route en leuk Red Devil eindpunt. 👹

Terug wat meer tijd genomen door de prachtige straatjes van Collioure. Uiteraard net effe andere straatjes gekozen dan alle andere toeristen en dus kwamen we in de veel bloemrijkere en rustigere straatjes terecht. Zo hadden we een heerlijk dagje gelukkig.

De volgende dag treinen we richting volgende halte Barcelona. In de stoptrein, dat wel. Maar liefst 25x stoppen vanaf Port Bou tot Barcelona. Ach ja, een mens doet af en toe wel eens wat hè. 🙈🤪

In Barcelona liep alles vlotjes en ons onderkomen hadden we zo gevonden. Lekker is dat hoor.

Zaterdag hadden we afgesproken met onze vriend De Meneer. Bijnaam die Inge hem dik 24 jaar geleden heeft gegeven toen ze hem voor het eerst ontmoette. In het echt heet ie Stanley, maar wij noemen hem De Meneer. Wij dachten dat we gingen hiken, maar dat werd toch anders. We reden naar Sitges om daar langs het strand te wandelen, te ouwehoeren (want dat kan deze Meneer hoor) en wat te eten. Stan had bij een restaurant gereserveerd alleen was ie vervolgens even vergeten hoe dat tentje ook alweer heette. 🙈

Maar eenmaal toch daar aangekomen hebben we heerlijk genoten van allerlei "kleine" hapjes. Dus wederom bommetje vol.

Daarna bracht De Meneer ons nog helemaal aan de andere kant van Barcelona, op de berg Montserat. Mooie uitzichten, alleen was het inmiddels wel aardig afgekoeld, zeker als je wat in de wind stond. 🥶

Vandaag doen we weinig. Zo richting strand op de Donkey fiets. Sommige van de lezers van dit blog weten wat voor oranje "barrels" dat zijn. Weet je het niet, dan zoek je het maar effe op.

En dan zit ook Barcelona er alweer bijna op, morgen met de hoge snelheid trein via Madrid naar Malaga. Nieuwe rondes, nieuwe plek, nieuwe kansen.

Wordt vervolgd...

Lies

Weer een mooi avontuur gehad en nu op naar Malaga!. Ben benieuwd wat jullie van deze prachtige stad vinden. Al vast veel plezier!

Anita

Lekker stranddagje, en ja de Donkey fietsen kennen we nog van ons tripje naar Parijs😍 Voorzichtig en lekker chillen vandaag.

Marie José

Wat leuk om te lezen
Coulliore is zo leuk is het dorp van vele bekende kunstenaars die daar komen werken
Jammer dat we Meneer dit jaar niet treffen
Altijd leuk en nooit saai 🙃 groeten aan Stan
Veel plezier nog

Annemarie

Wat een leuk verhaal. Goede reis naar Malaga en veel plezier!

Tamara

Ja jullie zullen ook eens geen regen hebben hè?! Ja die Donkey fietsen... dankzij jullie ook kennis mee gemaakt in het mooie Berlin. Sindsdien maken wij regelmatig gebruik van die barrels 😁!! Veel plezier met het vervolg van jullie reis!

Tonny

Oja echt iets voor Stan om de naam van het restaurant te vergeten maar het kwam goed gelukkig.
Jullie zoeken ook echt de regen op elk jaar he potver.
Nou ja goeie reis verder naar de volgende plaats. Hastalapasta

Anne-Marie.

Dus Barça is beter bevallen dan de vorige keer. Of mag ik je daar niet aan herinneren?

Frans

Heb je onderweg wel genoeg regen dan? Of moet De Meneer dat nog ff regelen? Weer mooi geschreven Boerselaere!

Sandra

Leuk om jullie vakantie mee te beleven succes met de volgende etappe.

Martine

Wat weer een mooi geschreven verhaal. Jullie maken weer wat mee. 😂Op naar het volgende avontuur. Veel plezier.

Barbara

Geniet lekker van jullie trip

Tiara Tours