boekoo.reismee.nl

Clichés, leuk of niet leuk 🤔 of laten we t over het weer hebben!

Bergen ??

Na regen komt zonneschijn. Hoe Cliché kan een zin zijn, aldus de Klisjeemannetjes. Ze zeggen; Clichés zijn ‘versleten’ uitdrukkingen, nou dat vind ik dus ook, alleen is deze cliché-zin in ons geval wel heel bizar. We hebben inderdaad heel veel regen gehad, zoals mijn medeblogger in ons vorige verhaal al vertelde. We zijn nu in “Bergen”  Zelfs voor een stad die bekend staat als de plek in Europa waar het het meest regent (gemiddeld zo’n 250 dagen per jaar). Dat is best vaak toch! In juni heeft het 25 dagen geregend. Om dan te besluiten naar Bergen te gaan! Wel stoer, maar een beetje avontuur is ons niet vreemd! Is dat niet de (weer) goden verzoeken, om maar even in clichés verder te gaan.....clichés in je tekst, hoe kom je er vanaf? Peter begon in z’n vorige verhaaltje al met:  Ook wij zitten dan met de handen in het haar! En verder in het verhaal: , het blijft huilen met de pet op. In mijn verhalen komen de clichés iets minder vaak voor, omdat ik ze ‘probeer’ te vermijden! Het komt misschien omdat ik minder voetbal kijk dan hij en die programma’s waarin voetbalanalisten uren vol zitten te lullen. En daar nog dik voor betaald worden ook. Voetbalverslaggevers en voetbaltrainers kunnen er ook wat van. Die schudden er heel wat uit hun mouw haha.....Soms zitten “we” voetbal te kijken, dat hebben we veel gedaan dit seizoen en dan geeft Peter commentaar!  De verslaggever zegt dan ?én seconde later precies hetzelfde, hij zegt dan; praat me toch niet de hele tijd na man. Ja jonge: je bent echt je carrière misgelopen, dan waren we nu niet bijna failliet geweest! 

Maar goed, laat ik verder gaan met m’n verhaaltje.

We hebben het mooiste weer van de wereld, strak blauwe lucht, bijna geen wind en minder koud. Ongeveer 14 graden....

We vervolgen onze Fjorden road-trip als de navigatie zegt dat we een vreemde bocht naar links moeten maken. Blijkt dat we in de rij voor de ferry staan. We checken netjes in. Er is ook een bord met mannetjes op skies, wel de andere kant op, dus ik vraag aan ‘t meisje waar we net hebben ingecheckt of we nog uit de rij kunnen, om naar de skipiste op de gletsjer te gaan. Was geen probleem. Nou jut en Jul via een erg steil kronkelweggetje naar boven, eerst door een slagboom en wel weer even betalen natuurlijk. (Failliet gaan we toch) dan maar hier in dit prachtige land. De Folgefonna Gletsjer. Er was ?én afdaling en één sleepliftje. We hebben niet geskied maar wel een leuk tripje naar boven gemaakt en op de gletsjer even in de sneeuw gespeeld. Was erg leuk! 

De volgende dag een kajak-tour gemaakt. Het waterdichte pak aan en uittrekken was al een uitdaging op zich. Vooral met je hoofd door dat gat.....Met een grote groep en 2 geweldige gidsen langs de Herdlefjorden gepaddeld. Het was bladstil en een knal-blauwe lucht. Dat levert mooie plaatjes op! Wat een leuke dag en we genieten nog steeds volop van het mooie weer. 

De dagen zijn lekker lang, want het wordt hier praktisch niet donker! 

Omdat de voorspelling voor morgen zo goed is, gaan we weer een dagje hiken. Bergen is omringt door 7 bergen, Ulriken is de hoogste, (643 m). Hij is verbonden met de makkelijkste Fløyen (300 m) de afstand tussen de 2  bergen is 15 km. Dat zou een prachtige lange hikedag kunnen worden. Ik zei tegen Peter: heerlijk, ik leg vast een korte broek en t-shirt klaar, lekker niet hoeven nadenken over, wat moet ik aan.... de wekker gezet op 07:15!!! Ik schrok wakker van dat ding en Peter mompelde iets. K zei, hebben we ons verslapen? Nee, kijk maar even naar buiten en ja hoor, t kwam weer met bakken uit de lucht. Nou we konden lekker blijven liggen en zouden als t een keer droog zou zijn, rond 11:00 onze laatste dag van onze fjordentrip een ietsje pietsje anders gaan invullen. Dan maar een wat kortere hike, een beetje flexibiliteit is hier wel een pré, anders krijgt de stress de overhand en iets waar je geen invloed op hebt, moet je vooral geen stress van hebben, zei de stresskip zelf...... 

Het werd ‘alweer’ een leuke, gezellige en energieke dag, met in het begin regen en later zonneschijn! 

En nu, zondagochtend eindigt ons fjordenavontuur  in Noorwegen. We rijden vanaf Bergen naar Zweden, om te kijken hoe John en Jolanda t maken, nadat ze Arnhem hebben verruild voor het Zweedse Orsa. Dat wordt 3 dagen bijkletsen, we hebben er ontzettend veel zin in. En het wordt daar mooi weer zei John, eerst zien, dan geloven ?

Blije Reis-bloggers ??

Reacties

Reacties

Rinze

Mooi verhaal,mooie foto’s(geen cliché)

Djurre & Janke

Veel plezier in Zweden.

Dikke tút fan ús😙😙

Chris Draijer

Zijn jullie ook langs de route Vangsnes, Viksøyri, Myrkdalen (de 13) Uitkomend in Vossevangen en dan via de E16 naar Bergen gereden? Schitterende route.

Martine

Ik ben benieuwd naar jullie vervolg😜Tot nu toe het cliché “regen” bij deze landen komt uit...

Zassi

Heeeeel veeeel plezier ! Geniet ervan!
Ergguuurrg leuk om zo mee te kunnen lezen!

Sandra

Heel veel plezier in Zweden schijnt mooi te zijn.

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!

Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:

Tiara Tours