boekoo.reismee.nl

Highway To Hell

Highway To Hell

Het heeft wat moeite gekost, even kijken waar waren we ook alweer? 

Oh ja, Lukla! Waar wij dachten op dezelfde manier naar Kathmandu te vliegen als van Kathmandu naar Lukla......nou dat was een deceptie! 

Omdat er de vorige dag verschillende vluchten waren uitgevallen en er meer trekkers terug naar Kathmandu wilden dan andersom, konden wij niet rechtstreeks terug. Verschillende opties kwamen voorbij, maar de enige die overbleef was met een klein vliegtuigje 10 minuten vliegen naar een of ander godvergeten gat Phaplu Solukhumbu waar 3 mensen en anderhalve paardenkop wonen om vervolgens met een Jeep 9 uur lang over the Highway To Hell naar Kathmandu te rijden/hobbelen/scheuren, 270 km door de bergen. Waar het asfalt om de 2 km stopte en steeds overging in zandpad, stenen, keien en rotsgebergte. 85% van de afstand was niet geasfalteerd. Het was een helse rit en als onze chauffeur niet als een kamikaze het gaspedaal indrukte had deze rit misschien wel 12 uur geduurd. Door al dat gehobbel en gestuiter maakten je organen een toeristische reis door heel je lijf en zaten uiteindelijk je darmen zo’n beetje tussen je oren. Hoeft ook nog niet het grootste probleem te zijn, ware het niet dat daar toch ook je hersenen nog zaten. Gevolg: barstende pien ien de kop!  

Net in Kathmandu aangekomen, het was inmiddels 22:30 uur, weigerde onze chauffeur door te rijden naar ons hotel. Hij zei dat het niet toegestaan was Thamel in te rijden met een Jeep! Verschillende taxi’s hadden ons omsingeld en er ontstond een discussie. We hadden wel betaald tot Thamel en dat was ook de afspraak. We konden dan onze bagage over zetten in 2 verschillende taxi’s die ons dan naar ons hotel zou rijden. En weer betalen natuurlijk.  Sander kon ook hoog of laag springen, maar kreeg het ook niet voor elkaar om ze op andere gedachten te brengen. Toen kwam onze alleraardigste Dany in opstand. Dany die achterin zat met Ronnie en 9 uur lang niets heeft gezegd. 9 uur lang de Jeep niet uit geweest is. Hij deed het raampje open en zei in z’n beste Engels: ik heb de hele rit niet geslapen en niet gegeten, ben bekaf en wil naar m’n hotel, ik wil slapen. Als jullie moeilijk doen dan kom ik naar buiten en sta niet voor mezelf in. Dany is een rustige jongen uit Roemenië, die al een aantal jaren in Nederland woont en werkt. We hebben hem in die 14 dagen daarvoor leren kennen als een lieve zachtaardige jongen. Maar nu kwam zijn Roemeense temperament naar boven waar de Nepalese betrokkenen veel respect voor hadden. We konden uitstappen en zouden kosteloos naar onze hotels worden gereden. Zo gebeurde.......bedankt Dany, we love you ?

Er wachtte ons een **** hotel met warme douche en kingsize bed. Met wellness en Spa (massage en manicure) Wat heerlijk na alle ontberingen van koude/korte nachten, slecht eten, lange loopdagen, diarree, hoogteziekte, 12 dagen niet douchen en haartjes wassen (wat volgens Marie José niet kan) en oververmoeidheid. Het was lood en loodzwaar en behoorlijk afzien. Maar we hebben het overleefd en zijn blij en dankbaar dat we dit hebben gedaan. Ook besloten dat het de laatste keer is geweest. Echt waar......En we zijn nu een paar dagen thuis en beginnen weer wat bij te komen, gelukkig. Langs deze weg willen we jullie bedanken voor het meereizen en de leuke reacties die jullie hebben gegeven op onze blog. 

Doei en tot de volgende keer. 

Liefs, Peter en Inge

Reacties

Reacties

Djurre & Janke

Lieve schatten,

Fijn dat jullie weer heelhuids thuis zijn. Maar even rustig bijkomen van alle ontberingen en genieten van jullie eigen Home. Respect voor jullie!!
Zien elkaar weer binnenkort!

Dikke tút van ús

Lies

Jeetje, Peter en Inge, t leest als spannend jongensboek maar wat een ontberingen, pfff. Geniet van jullie heerlijke bed en douche, groet uit Franeker

Saakje

Wat weer een avontuur, ik kan mij voorstellen dat je dit aan "de jonkies" over laat en volgende keer ietsje relaxter en meer luxe wil, al kan ik me niet voorstellen dat het een vakantie word in een hotelletje met zwembad :-p
Fijn dat jullie weer heelhuids thuis zijn en dat we mee konden genieten.
Rustig aan nog effe.... en tot de volgende loop

Cor,

Een belevenis ( met mooie foto's) om nimmer te vergeten, spanning, sensatie en "LEF" Ik heb gister ook genoten van jullie belevenissen tijdens de "HAP"

Marc

Home sweet home. Bedankt voor het delen van jullie mooie 🇳🇵 avonturen !

Rinze

Zo dat was me het tripje wel he terug naar Kathmandu!
Maar jullie hebben het weer overleefd!
Bedankt voor de mooie verslagen en de foto’s!!
Dat was ik bijna vergeten:succes op Terschelling!,

Anne-Marie Teuben.

Inge en Peter,

Had ik al gezegd dat ik trots op jullie ben. Wat een belevenis. Maar of dit echt de laatste keer is zal moeten blijken. Het bloed kruipt......
Geniet van je vrije dagen. Zie ik jullie het eerste weekend in december?
Groeten uit Kyoto.

Inge en Peter Kools

Dankjewel Anne-Marie en ja, wij komen. Veel
Plezier in Japan nog 😘

Marian

God allemachtig wat en reis, uitputting heet zo iets volgens mij en gaan tot het gaatje.
Maar Dany was de reddende engel gelukkig.
Nou maar lekker genieten van het mooie hersfst weer in Fryslân.

Martine

Super trots! Ongelooflijk wat een reis. 👍Toppers

Tonny

Lieve familie
Ik heb het al meerdere keren gezegd maar wat ben ik trots op jullie . Heel fijn dat jullie weer veilig en wel back home zijn. Super bedankt dat jullie ook nog tijd hebben gemaakt om iedereen via deze site op de hoogte te houden van de spannende belevenissen. Die barre terugtocht moet jullie ook weer treffen he.

Fokje

Pfffff heftig hoor!!
Maar fijn dat jullie weer veilig thuis zijn.
Nu maar bekomen, herstellen en nagenieten van alles wat jullie beleefd hebben!
Tot gauw!😘😘

Reina

Ik heb weer genoten van jullie verhalen. Geen spectaculaire reizen meer, ben benieuwd 🤪😘

femme de bruin

heb erg genoten van jullie verhalen
en leuk dat jullie donderdag avond bij het etentjes waren
heb diep respect voor jullie

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!

Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:

Tiara Tours