boekoo.reismee.nl

Hoi Án, Saigon en de reis

1 februari Phnom Penh (Cambodja) Hoi Án,  Saigon en de reis naar Cambodja   


Inmiddels zitten we in Cambodja.....phoe hee, voelt alweer zo lang geleden dat we het zo leuk hadden in Hoi Án! We hebben hier verschrikkelijk veel lol gehad, waren hier super relaxed en voelden ons erg op ons gemak. Die enorme stroom toeristen nemen we achteraf gezien op de koop toe, je happy voelen is ook wat waard. Onderweg naar ons hotel al heerlijke sateetjes gegeten op straat. Daarna onze spullen gedropt om op de fiets het centrum in te gaan. Het perfect bewaard gebleven handelsstadje in het hart van Vietnam is zooo leuk! Je kan hier lekker wandelen, shoppen en heerlijk eten op straat. Er is genoeg te zien zoals de prachtige oude pandjes en het stikt hier van de kleine straatjes met musea, restaurantjes, theehuizen en tempels. Honderden gekleurde lampionnen en lantaarntjes op het water. Savonds live muziek op het terras van Paddy's Irish Pub. De Philipijnse Tina Turner deed het verschrikkelijk goed bij honderden backpackers van over de hele wereld en wij...... 


Op de scooter naar Marble Mountain. 30 km verderop. Geen DKV maar Marble Mountain. Er werd weer eens regen voorspeld. En als dat Wordt voorspeld krijgen we dat ook. We gaan toch want we laten zo langzamerhand ons humeur niet verpesten door het weer. Kortom; het was een leuke natte dag, met veel lol en leuke plaatjes voor in ons plaatjes boek die ik thuis ga maken. Nu al zin in. Middags knapte het weer op en brak de zon door.  Na regen komt echt zonneschijn! 


Savonds vliegen we naar Ho Chi Minh, oftewel Saigon zoals Engelse toeristen hier zeggen;  Saigon sounds cooler. Op de luchthaven zijn wij zo’n beetje de enige reizigers zonder mondkapje! Zelfs westerse toeristen dragen een mondkapje. Waarom??? Angst is een slechte raadgever zei Peter z’n moeder altijd!  Ze zijn hier met z’n allen hartstikke gek geworden. Wij nuchtere  Nederlanders doen hier niet aan mee. 


Nu Saigon; savonds laat aangekomen dus de volgende dag maar op pad voor n fiets. Vanwege TET Holiday zijn er nog veel bedrijven gesloten. Dus een fiets huren lukte niet, dan maar een scooter. We liepen van hot naar her en en als een kip zonder kop en konden onze draai niet echt vinden in deze immens grote stad. We hadden een scooter verhuurbedrijf gevonden, maar die verhuurde alleen voor minimaal 3 dagen. Dan maar weer verder het centrum in. Niets geschikts kunnen vinden, dan maar weer terug naar die andere om voor 3 dagen een scooter te huren. We hadden al zoveel gelopen, dus besloten we een taxi te nemen. En toen ging het mis: binnen een uur werden we beide van onze mobiels beroofd. Die van Peter door een illegale taxichauffeur en vervolgens die van mij, terwijl we op straat liepen en de route naar het centrum instelden werd door 2 onverlaten op een scooter m’n iPhone zo uit  Peters hand gerukt. Ik zei net tegen Peter, als m’n iPhone  gestolen zou worden zou ik me geen raad weten en nog geen 5 seconden later gebeurde waar ik voor gevreesd had. Daar sta je dan, geheel verslagen in shock en wisten even niet wat we moesten doen. Om een lang verhaal kort te maken; we hebben één goedkope smartphone gekocht en gingen maar naar ons appartement om na te denken hoe we nu verder moeten. We hadden nog 2 weken te gaan en hebben besloten ons te herpakken en er toch nog wat van te maken de komende tijd. Het is wat behelpen met zo’n mobieltje, maar kunnen in ieder geval fotootjes nemen voor ons plaatjes boek. We hadden van te voren al een dagtrip naar de Mekong-Delta geboekt en besloten die toch maar door te laten gaan. We waren met een  Vietnamees gezin, waarvan de ouders in The USA wonen. Het was een geweldig leuke dag met een enthousiaste gids die ons de ellende van de vorige dag een beetje deed vergeten. Ons vertrouwen heeft een enorme deuk opgelopen en komt beetje bij beetje terug. We willen niet iedereen over één kam scheren, want er lopen hier in Vietnam de Alleraardigste mensen rond! 


En nu zijn we in Cambodja en gaan kijken wat dit land ons brengt! De reis verliep voorspoedig.  Bij de grensovergang moest iedereen de bus uit, in de bus moesten we onze paspoorten en ingevulde formuliertjes afgeven aan de buschauffeur. We verlaten Vietnam nadat de autoriteiten onze paspoorten en visum aanvragen hebben goed gekeurd. Vervolgens stappen we weer in, rijden de grens over, stappen weer uit om even $ 35 PP te betalen en onze paspoorten met de nodige stempels en mooie plaatjes weer terug te krijgen en weer de bus in stappen om vervolgens door te rijden naar Phnom Penh.

Visum taferelen zijn ook overal het zelfde, als je met de bus van het ene bokkiewokkieland naar het andere reist. De wegen zijn hier nog net niet zo slecht als in Nepal, we zijn dus wat gewend en we hebben het overleeft gelukkig   


We blijven lachen   


Reisgroetjes, Peter & Inge     

Reacties

Reacties

Janny

Oooooo wat een ontzettend vervelend einde van het leuke Vietnam. Wij vonden HCM ook geen leuke stad. het bracht ons naar de Mekong maar voor de rest... weinig aan. Wat goed dat jullie je herpakt hebben!! genieten in Cambodja!! groetjes van James en mij

Anita

Oooh wat erg sneu. En ik had net hele verhalen via de Whatsapp naar je gestuurd Inge?
Snel vergeten je kunt er niks aan doen ook al is het een domper op jullie verdere mooie natte avontuur. Groetjes ook van Jan en een dikke tuut

Anne-Marie.

Hoi Inge en Peter,

Ik mag toch hopen dat jullie een goede reisverzekering hebben afgesloten.
Wat klote.
Heb ik tot nu toe geluk dat ik nog nooit van IPad of mobiel bestolen ben.
Bij mij blijft het bij geld.
Toch nog veel plezier in Ankor.
Groeten uit nat Marssum.

Rinze

Idd:herpakken en genieten!

Sandra

Jeetje Peter en Inge waarom blijven mensen niet van jullie eigendommen af..
Vreselijk voor jullie we hopen dat jullie toch nog even genieten....
Sterkte en nog veel plezier en dikke knuffels voor jullie beide.

Djurre & Janke

Hoi Inge & Peter,

We dachten al.......waarom horen we even nix meer....
Goed waardeloos !! Maar desondanks doorgaan met genieten!! ?En dat doen Jullie, dat weten we?

Dikke tút fan ús ??

Martine

Oh na al die mooie verhalen dit verhaal...shit, wat balen. Vreselijk! Nou ja toch maar weer de leuke dingen gaan zien. ?

Tonny

He gatver waarom kunnen sommige lui nou nooit van ander mans spullen afblijven. Gelukkig gaan jullie weer vrolijk verder. Veel plezier in Cambodja

Jolanda

Allereerst top dat jullie je toch weer konden herpakken. Ook wij hebben steden met dit soort criminaliteit. Nu lekker genieten van Cambodja. Veel lieve groeten vanuit Sint Annaparochie.

Fokje

Oh wat shit....?
En dan ook nog beide telefoons!
Echt verschrikkelijk.
Nou knap dat jullie de knop weer om gezet hebben en weer verder gaan!!
Hoop dat het nu rustig blijft!
Veel plezier in Cambodja!
Liefs?

Geke

Jonge jonge. Gedeelde smart (phone) is halve smart?.? Gaat hier niet werken denk ik. Maaaaar...
Gelukkig geen pistool tegen je hoofd....das dan wel weer fijn.
Geen gebroken been...das ook wel fijn.
Geen orkaan die op je afkomt..ook fijn!
“Always look at the bright site of live ti dum ti dum di dum di dum??” komt weer goed van pas. Veel plezier nog toppers!!!

Bouke

It is mar guod.
Veel plezier nog.

Olga V

Och jeetje wat ontzettend balen van jullie mobiel’s!!! Hopelijk goed verzekerd idd. Verder prachtige verhalen en foto’s!!!erg mooi daar!! Dikke knuffel!?

Geke Dronryp

Blijven lachen!

Paulien Hoekstra

Jemig wat een toestand gelukkig kunnen jullie toch weer verder.
Mooie verhalen. Fijn dat ik kan meelezen wat jullie allemaal beleven. Ik ben nu met een groepsrondreis aangeland in Hoi An voor 3cdagen en dan door met vliegtuig naar Ho Chi Minh. Het noorden in Hanoi en de Halong Bay vond ik fantasties. Prachtig schoon land heerlijk eten vele leuke belevenissen. Jullie nog heel veel plezier en succes op jullie reis...groetjes uit Hoi An.

Jinni

Inge en Peter! Wat balen zeg.. en dan ook nog beide telefoons! Maar geniet van Cambodja! ? Dikke knuffel

Ruth

Afgezien vande narigheid die jullie overkomen is mooie foto's en verhaal. Veel plezier in Cambodja

Marian

Nou dit is mooi klote dus.? En ook nog van allebei hoe raar kan het lopen.

Nell en Willem

Wat naar van jullie mobieltjes.
Gelukkig weer met goede moed verder.Leuk jullie te volgen.
Ja Ho Chi Minh zeker drukke stad en markt...Nu in Cambodja. Fijne tijd daar...

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!

Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:

Tiara Tours