boekoo.reismee.nl

Fietsen door Beijing en nog veel meer....

Beijing, wat was het weer leuk! We nemen onze woorden terug hoor. We hebben enorm genoten van het optreden van Dafne Schippers in het prachtige Vogelnest, maar de rest was zeker ook de moeite waard om over te schrijven.

De verboden stad was tijdens ons verblijf echt "verboden", vanwege het bezoek van Poetinop 3 septemberaan Beijing! Gemiste kans voor Peter; ik vond t geen straf...
Met die hitte, soms was het zo'n 35* pppffff.
Het Tian'anmen plein was wel open, dus lekker op t fietske er naar toe. Het was zo warm, dan is fietsen wel lekker om wat af te koelen. Wat foto's geschoten, geen één zonder Chinese toerist....het zijn er ook zo veel. Via de foodmarket in de dure wijk Wangfujing Dajie, waar de Peking eend je ligt aan te staren en de krekels nog bewegen, dus echt vers op een stokkie werd voorgeschoteld. Iew, weer eens wat anders dan kipsaté op een stokkie. Aan ons niet besteed.
Weer op ons fietsje gestapt naar de Lama Tempel. Het was inmiddels 6 uur, dus tijd om naar een stadion te fietsen. De rest weten jullie al. Wat een TOP-dag. Door de opwinding van deze dag oftewel de geweldige afsluiting....vanaf het stadion totaal de verkeerde kant uit gefietst, waardoor we verdwaalden en pas 2,5 uur later terug in onze hostel waren. Verhaaltje tikken en foto's bekijken en nog vol energie om half 4 gaan slapen. Heet dat nou een jetlag?
De volgende dag heerlijk uitgeslapen en pasom 12:00op pad op de fiets naar de Temple of Heaven. Vervolgens naar Beihaipark. Waar alle tempeltjes gesloten waren, jammer! En heerlijk gegeten in een Hutongwijk waar ik 2 jaar geleden met Fokje heb gezeten, was super leuk om weer terug te zijn. Deze avond vroeg gaan slapen omdat we de volgende dag vroeg naar de muur wilden.
Dat stukje muur ga ik morgen in de trein naar Datong beschrijven. Dus lieve mensen, tot het volgende bericht van ons in "Datong"
Doeiiii,
Peter & Inge

Reacties

Reacties

Anne-Marie.

Hoeveel fietsen waren er ook al weer in Beijing?
Geniet op afstand mee.
Denk er om dat je niet in Datong door de vloer zakt dan val je wel heel ver naar beneden.
Veel plezier!

dirk

ga weer ff terug in de tijd door jullie prachtverhalen...
heerlijk om daar rond te hangen!!
ook nog bij Mao op bezoek geweest..?

veul plezier!

Fokje

Heerlijk om te lezen Inge en Peter, ik beleef het allemaal ook weer een beetje. En grappig dat je ons gezellige straatje met restaurantje waar we vaak zaten gevonden hebt! Ik ben benieuwd naar jullie verhaal over de muur!
Goeie reis verder!
Liefs Fokje????

Joeri

Leuk te horen allemaal! Ik heb 8 maanden naast het metrostation Wudaokou gewoond. Klinkt dit bekend? Vlakbij Peking University. Hebben jullie nog wat gehad aan mijn tips per mail?

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!

Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:

Tiara Tours